Verslag DemoFrezen

Het eindresultaat

 

Shimpaku

Zeeuws-Vlaamse Bonsaivereniging

opgericht oktober 2006

Verslag Demo Frezen

door P.Gans

Op de clubdag van 19 Nov. 2011 was een demo gepland op een boom van Gerard, helaas overleed hij enkele weken geleden.

 

Toch heeft het bestuur gemeend, dat deze demo door moest gaan, omdat Gerard dat zeker zo gewild zou hebben.We zijn de demo dan ook gestart met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Gerard.

 

De demo werd verzorgd door René Lecocq en Ronny van der Walle, 2 bonsaier’s die ervaring hebben met het frezen van doodhout. Ook is met name Rene een gekende keramist,die prachtige potten vervaardigd.

Na de demo, heeft ons lid John de Lijser, nog een zeer nuttige uitleg gegeven over de regels van veiligheid,die men in acht moet nemen tijdens deze toch niet geheel ongevaarlijke bezigheid.

 

In het midden John, die later de regels van veiligheid *) zou bespreken. Links ons kersverse nieuwe lid Kurt, en rechts ons jongste lid Timothy

*) Regels voor veiligheid staan op de site.

 

 

De opkomst van onze leden was erg groot, er waren nl. 19 liefhebbers opkomen dagen.Voor dat er werd gestart, moesten diegenen die dicht bij wilden kijken eerst een veiligheidsbril, door onze voorzitter beschikbaar gesteld,opzetten, i.v.m stof of wegspringende deeltjes van het gereedschap of van natuurlijk de boom.

De boom voor het frezen