Tokonoma Gerard van Waes

 

Shimpaku

Zeeuws-Vlaamse Bonsaivereniging

opgericht oktober 2006

Tokonoma

 

Gerard vindt bonsai prachtig ,maar…….!

Bonsai da’s voor elite en voor dikke nekken en daar pas ik niet bij.

Als Gerard dan hoort dat er bij ons op de club koffie wordt gedronken uit een beker en dat je om 12 uur je boterhammen opeet die je zelf hebt meegenomen en dat ik er ook ben en hem zal helpen laat hij zich overhalen om te komen.

 

De eerste keer is Gerard het na ong. 2 minuten al gewend en kletst er als vanouds op los en hij zegt tegen mij , euh jakom op IJsebaert ik wil hier wel aan de slag ur en iets maken en wel vandaag nog.Wij waren een jonge club en hadden nauwelijks spullen in huis, maar toch is Gerard die dag met een Larixbos, in een taartschaal naar huis gegaan.

 

 

 

 

 

 

 

Gerard heeft er een hele week verliefd naar staan kijken en het bosje in de taartschaal is er nog steeds.

 

Het bonsaivirus krijgt hem helemaal te pakken en op de club is Gerard als een vis in het water. Hij koopt bomen , zoekt de beste persoon in de club uit om met hem aan die boom te werken en als dat klaar is zegt

 

Gerard, ziezoow ik heb weer flink gewerkt vandaag, en hij gaat dan een rondje doen langs de andere clubleden. Dan komen de grappen los en wordt er gelachen.

Dinie zegt, ik vind het een heel aardige man maar ik versta hem niet, maar ie mie oek wé nie dienk ik .zegt ze.

 

Een uitstap een tentoonstelling een open dag, noem het maar op Gerard helpt en is van de partij. En bij de koffie en thee daar staat zo af en toe plotseling een doosje met chocolade of koekjes bij.

 

Dat tekende Gerard dat was hij.